pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Drobne wypieki. Technologia w cukierni

Autor książki:

Wilfried Seibel

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 286 s.
Wymiar: 150x236 mm
EAN: 9788301184704
ISBN: 978-83-0118-470-4
Data: 2016-02-22
Cena wydawcy: 99.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.

W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
- podziału wyrobów cukierniczych
- składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
- zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
- procesu produkcji wyrobów cukierniczych
- pakowania i przechowywania
- analizy sensorycznej
- określania wartości odżywczych
- analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Książka "Drobne wypieki. Technologia w cukierni" - Wilfried Seibel (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 286 stron i została wydana w 2016 r.