Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 116 s. |
Wymiar: | 240x220 mm |
EAN: | 9788370738716 |
ISBN: | 978-83-7073-871-6 |
Data: | 2011-04-28 |
Opis książki:
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Drób to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in. co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso czym się różni drób faszerowany od nadziewanego po co czym i jak szpikować drób przed pieczeniem skąd pochodzą kotlety Pożarskiego jak usunąć kości z kaczki. Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Książka "Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 116 stron i została wydana w 2011 r.