pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 116 s.
Wymiar: 240x220 mm
EAN: 9788370738716
ISBN: 978-83-7073-871-6
Data: 2011-04-28
Cena wydawcy: 42.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Drób to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in. co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso czym się różni drób faszerowany od nadziewanego po co czym i jak szpikować drób przed pieczeniem skąd pochodzą kotlety Pożarskiego jak usunąć kości z kaczki. Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Książka "Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 116 stron i została wydana w 2011 r.