Dr. Oetker. Kuchnia włoska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 195x265 mm |
EAN: | 9788376261768 |
ISBN: | 978-83-7626-176-8 |
Data: | 2009-12-18 |
Opis książki:
Książka jest poświęcona najstarszej kuchni Europy. Znawcy twierdzą że cucina italiana jest także najlepszą kuchnią. Prosta naturalna i lekka - i bardzo lubiana w wielu krajach także u nas kuchnia włoska oferuje bogactwo i różnorodność potraw na które składają się także specjalności regionalne z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie. Zaglądając do przepisów w tej książce wyczarujemy najróżniejsze specjalności cucina italiana chrupiące pizze i ciabatty smakowite carpaccio makarony w różnych wariantach gnocchi i polentę wykwintne tiramisu orzewiające desery lodowe i napoje... Niech włoskie menu na naszym stole przeniesie nas w małą podróż do słonecznej Italii.
Książka "Dr. Oetker. Kuchnia włoska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2009 r.