Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788362521951 |
ISBN: | 978-83-6252-195-1 |
Data: | 2011-08-18 |
Opis książki:
Częstowanie członków rodziny lub przyjaciół alkoholem własnej roboty bezcenne. Ich wytwarzanie wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi satysfakcji i smaków samodzielnie przyrządzonych wódek, nalewek, bimbrów czy miodów. Dobrze przygotowany domowy alkohol to przede wszystkim wspaniały smak, aromat i kolor. Zaprezentowane receptury, przekazywane często z pokolenia na pokolenie, to wypróbowane sposoby na wyśmienite miody pitne, będące typowo polskim trunkiem, babcine nalewki, wódki i bimbry oraz bursztynowe napitki, jakimi są piwa. Książka przeprowadzi Czytelnika przez wszystkie etapy produkcji alkoholu od doboru odpowiednich składników przez przyrządzenie po przechowywanie trunków tak, by samodzielnie przygotowane napoje cieszyły oczy i podniebienia.
Książka "Domowy wyrób. Wódki, nalewki, miody, krupniki i piwa" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2011 r.