Tytuł książki:
Domowy wyrób wędlin. Na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów. Do wykonania w każdym domu
Autor książki:
Stanisław Borowczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ikon |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 352 s. |
Wymiar: | 210x295 mm |
EAN: | 9788391093337 |
ISBN: | 83-910933-3-6 |
Data: | 2006-10-18 |
Cena wydawcy: 129.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka przeceniona z powodu błędnie (niepotrzebnie)wbitej pieczątki w drukarni
Książka "Domowy wyrób wędlin. Na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów. Do wykonania w każdym domu" - Stanisław Borowczak - oprawa twarda - Wydawnictwo Ikon.
Spis treści:
Część pierwsza
1. Przyrządy i urządzenia do przygotowywania wędlin
2. Czystość i higiena
3. Mięso i jego własności
4. Części mięsa
5. Solenie i peklowanie mięsa
6. Skrócony opis technologiczny wytwarzania wędlin
7. Przyprawy i dodatki
Cześć druga- Receptury
1. Kiełbasy parzone
2. Kiełbasy wiejskie
3. Kiełbasy pieczone i podsuszane
4. Kiełbasy surowe
5. Wędzonki
6. Salcesony
7. Kiszki i pasztetowe
8. Kaszanki
9. Wędliny dla dzieci bez poklosoli, wędzenia, smażenia
Słownik ważniejszych terminów
Alfabetyczny spis receptur
1. Przyrządy i urządzenia do przygotowywania wędlin
2. Czystość i higiena
3. Mięso i jego własności
4. Części mięsa
5. Solenie i peklowanie mięsa
6. Skrócony opis technologiczny wytwarzania wędlin
7. Przyprawy i dodatki
Cześć druga- Receptury
1. Kiełbasy parzone
2. Kiełbasy wiejskie
3. Kiełbasy pieczone i podsuszane
4. Kiełbasy surowe
5. Wędzonki
6. Salcesony
7. Kiszki i pasztetowe
8. Kaszanki
9. Wędliny dla dzieci bez poklosoli, wędzenia, smażenia
Słownik ważniejszych terminów
Alfabetyczny spis receptur