pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowy wyrób wędlin. Na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów. Do wykonania w każdym domu

Autor książki:

Stanisław Borowczak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ikon
Oprawa: twarda
Ilość stron: 352 s.
Wymiar: 210x295 mm
EAN: 9788391093337
ISBN: 83-910933-3-6
Data: 2006-10-18
Cena wydawcy: 129.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka przeceniona z powodu błędnie (niepotrzebnie)wbitej pieczątki w drukarni

Książka "Domowy wyrób wędlin. Na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów. Do wykonania w każdym domu" - Stanisław Borowczak - oprawa twarda - Wydawnictwo Ikon.

Spis treści:

Część pierwsza

1. Przyrządy i urządzenia do przygotowywania wędlin
2. Czystość i higiena
3. Mięso i jego własności
4. Części mięsa
5. Solenie i peklowanie mięsa
6. Skrócony opis technologiczny wytwarzania wędlin
7. Przyprawy i dodatki

Cześć druga- Receptury

1. Kiełbasy parzone
2. Kiełbasy wiejskie
3. Kiełbasy pieczone i podsuszane
4. Kiełbasy surowe
5. Wędzonki
6. Salcesony
7. Kiszki i pasztetowe
8. Kaszanki
9. Wędliny dla dzieci bez poklosoli, wędzenia, smażenia
Słownik ważniejszych terminów
Alfabetyczny spis receptur