Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
EAN: | 9788381515405 |
ISBN: | 978-83-8151-540-5 |
Data: | 2022-04-07 |
Opis książki:
Blisko 100 przepisów na sery, 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków!
Przemiana mleka w ser to zadanie, któremu może sprostać każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, da się osiągnąć zaskakująco dobre rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może stanie się dla nas dochodowym zajęciem?
Książka dokładnie opisuje składniki, wyposażenie oraz techniki wyrobu serów. Zawiera liczne przepisy na różne rodzaje serów, a także wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki.
Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - pewnie stawiać pierwsze kroki.
W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.
San Francisco Examiner
Książka "Domowy wyrób serów" - Ricki Carroll - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2021 r.