Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788381513821 |
ISBN: | 978-83-8151-382-1 |
Data: | 2020-06-15 |
Opis książki:
Witajcie w świecie serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym - jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
?W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.? San Francisco Examiner
Książka "Domowy wyrób serów" - Ricki Carroll - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2020 r.