Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 212 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788377731338 |
ISBN: | 978-83-7773-133-8 |
Data: | 2013-05-23 |
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.Książka "Domowy wyrób nabiału" - Kathy Farrell-Kingsley - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 212 stron i została wydana w 2013 r.