Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Read Me |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | Broszurowa |
Ilość stron: | 264 s. |
Wymiar: | 235x165 mm |
EAN: | 9788377732274 |
ISBN: | 978-83-7773-227-4 |
Data: | 2014-03-10 |
Opis książki:
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie.Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim! Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji
Książka "Domowy wyrób kiełbas" - Susan Mahnke Peery, Charles G. Reavis - oprawa Broszurowa - Wydawnictwo Read Me. Książka posiada 264 stron i została wydana w 2014 r.