pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowy wyrób kiełbas

Dane szczegółowe:
Wydawca: Read Me
Rok wyd.: 2014
Oprawa: Broszurowa
Ilość stron: 264 s.
Wymiar: 235x165 mm
EAN: 9788377732274
ISBN: 978-83-7773-227-4
Data: 2014-03-10
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie.

Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim! Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji

Książka "Domowy wyrób kiełbas" - Susan Mahnke Peery, Charles G. Reavis - oprawa Broszurowa - Wydawnictwo Read Me. Książka posiada 264 stron i została wydana w 2014 r.