Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 163x231 mm |
EAN: | 9788381510158 |
ISBN: | 978-83-8151-015-8 |
Data: | 2024-02-23 |
Opis książki:
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego - od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
-Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
-Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
-Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
-Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.
Książka "Domowy wypiek chleba" - Lauren Chattman - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2024 r. Cena 23.01 zł. Zapraszamy na zakupy!