Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
EAN: | 9788381515276 |
ISBN: | 978-83-8151-527-6 |
Data: | 2021-08-10 |
Opis książki:
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego - od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
formowanie, wyrastanie i nacinanie.
Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.
Książka "Domowy wypiek chleba" - Lauren Chattman - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2021 r.