pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe wędzenie żywności

Autor książki:

Warren R. Andreson

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
EAN: 9788381515061
ISBN: 978-83-8151-506-1
Data: 2021-08-11
Cena wydawcy: 34.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić?
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia.

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Książka "Domowe wędzenie żywności" - Warren R. Andreson - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2021 r.