pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe wędzenie żywności

Autor książki:

Warren R. Anderson

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2024
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381519205
ISBN: 978-83-8151-920-5
Data:2024-10-25
zapowiedź

Opis książki:

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.

W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.

Książka "Domowe wędzenie żywności" - Warren R. Anderson - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2024 r.