Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788377736081 |
ISBN: | 978-83-7773-608-1 |
Data: | 2016-09-23 |
Opis książki:
Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.
Książka "Domowe wędzenie ryb" - Egon Binder - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2016 r.