Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 188 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788377731413 |
ISBN: | 978-83-7773-141-3 |
Data: | 2013-06-10 |
Opis książki:
Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności owoców warzyw grzybów ziaren mięs i ziół. Dowiesz się jak suszyć produkty w słońcu piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność. Autorka książki podpowiada także jak wykorzystać suszone produkty podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski zupy dania główne desery żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę pomidorowe pesto suszone mięso indyka babeczki jabłkowo-wiśniowe herbatki ziołowe roladki owocowe ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki np. saszetki potpourri. Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie praktycznej gospodyni.
Książka "Domowe suszenie żywności" - Phyllis Hobson - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 188 stron i została wydana w 2013 r.