pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe suszenie żywności

Autor książki:

Phyllis Hobson

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 188 s.
Wymiar: 165x230 mm
EAN: 9788377731413
ISBN: 978-83-7773-141-3
Data: 2013-06-10
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności owoców warzyw grzybów ziaren mięs i ziół. Dowiesz się jak suszyć produkty w słońcu piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność. Autorka książki podpowiada także jak wykorzystać suszone produkty podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski zupy dania główne desery żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę pomidorowe pesto suszone mięso indyka babeczki jabłkowo-wiśniowe herbatki ziołowe roladki owocowe ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki np. saszetki potpourri. Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie praktycznej gospodyni.

Książka "Domowe suszenie żywności" - Phyllis Hobson - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 188 stron i została wydana w 2013 r.