Tytuł książki:
Domowe pyszności - łatwe do zrobienia. Kiełbasa, ser, piwo, cydr, tofu, ocet
Autor książki:
Cosima Bellersen Qurini
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DELTA W-Z |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788371758621 |
ISBN: | 978-83-7175-862-1 |
Data: | 2015-11-27 |
Cena wydawcy: 30.45 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom.Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
Książka "Domowe pyszności - łatwe do zrobienia. Kiełbasa, ser, piwo, cydr, tofu, ocet" - Cosima Bellersen Qurini - oprawa miękka - Wydawnictwo DELTA W-Z. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2015 r.