Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788377731406 |
ISBN: | 978-83-7773-140-6 |
Data: | 2013-06-17 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.
Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.
Książka "Domowe konserwowanie żywności" - Janet Chadwick - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2013 r.