pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe konserwowanie żywności

Autor książki:

Janet Chadwick

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 165x230 mm
EAN: 9788377731406
ISBN: 978-83-7773-140-6
Data: 2013-06-17
pozycja niedostępna

Opis książki:

Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.

Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.

Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.

Książka "Domowe konserwowanie żywności" - Janet Chadwick - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2013 r.