Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788377070246 |
ISBN: | 978-83-7707-024-6 |
Data: | 2010-08-16 |
Opis książki:
Przekonaj się, że domowy wyrób wędlin może stać się prawdziwą pasją! Znajdziesz tu receptury nie tylko na kiełbasy, ale także na produkty z podrobów (pasztety, wątrobianki, kaszanki, salcesony) oraz mięsa na zimno (szynkę, schab, karkówkę). Wszystkie wyroby na pewno zachwycą smakiem i aromatem biesiadników przy twoim stole.
Przepisy poprzedza rozdział wstępny, w którym autor odsłania tajniki wytwarzania wędlin, przedstawiając m.in. etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia.
Dzięki tej książce bez trudu samodzielnie przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz.
Książka "Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.