Tytuł książki:
Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 368 s. |
Wymiar: | 198x258 mm |
EAN: | 9788376703312 |
ISBN: | 978-83-7670-331-2 |
Data: | 2012-10-12 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Mapa drogowa kucharskich działań! Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.Ponadto czytelnik znajdzie w książce: - listę podstawowych przyborów, - elementarz stylów krojenia, - trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu, - indeksy narzędzi i technik kucharskich, - tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.
Książka "Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2012 r.