Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 175x240 mm |
EAN: | 9788327404381 |
ISBN: | 978-83-274-0438-1 |
Data: | 2014-04-14 |
Opis książki:
Domowa paszteciarnia to zbiór przepisów na wyśmienite pasztety galarety farsze pasty i musy które uatrakcyjnią każde spotkanie przy stole. Znajdziemy tu nie tylko receptury na wyroby mięsne m.in. na gicz cielęcą w żelu z białego wina ale także na specjały z ryb warzyw grzybów i nabiału m.in. na mus z dorsza i wątróbki dorszowej. W książce zostały podane również przepisy na sosy stanowiące świetny dodatek do proponowanych dań. Grzegorz Labuda pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie Villa Sedan w Sopocie i Hotel Nadmorski w Gdyni. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego A. Kwaśniewski - W. Juszczenko w 2005 r. i wizyty George
Książka "Domowa paszteciarnia" - Grzegorz Labuda - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2014 r.