pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Rafinowane i sztuczne słodziki - zagrożenie dla zdrowia. Seria: Zdrowie z natury

Autor książki:

Lynne Melcombe

Dane szczegółowe:
Wydawca: Fundacja Źródła Życia
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 64 s.
Wymiar: 160x215 mm
EAN: 9788362103645
ISBN: 978-83-6210-364-5
Data: 2014-10-29
11.15 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.

Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów - miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Książka "Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Rafinowane i sztuczne słodziki - zagrożenie dla zdrowia. Seria: Zdrowie z natury" - Lynne Melcombe - oprawa miękka - Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2014 r. Cena 11.15 zł. Zapraszamy na zakupy!