Tytuł książki:
Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Rafinowane i sztuczne słodziki - zagrożenie dla zdrowia. Seria: Zdrowie z natury
Autor książki:
Lynne Melcombe
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 160x215 mm |
EAN: | 9788362103645 |
ISBN: | 978-83-6210-364-5 |
Data: | 2014-10-29 |
11.15
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 1-3 dni
×
Opis książki:
Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów - miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Książka "Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Rafinowane i sztuczne słodziki - zagrożenie dla zdrowia. Seria: Zdrowie z natury" - Lynne Melcombe - oprawa miękka - Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2014 r. Cena 11.15 zł. Zapraszamy na zakupy!