Tytuł książki:
Dobre praktyki i HACCP. Klucz do bezpieczeństwa i jakości żywności
Autor książki:
Krzysztof Łysakowski, Mieczysław Obiedziński, Jan Rakowski, Marek R. Zadernowski
(red.)Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | KONGREGACJA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA |
Rok wyd.: | 2003 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 103 s. |
Wymiar: | 210x300 mm |
EAN: | 9788391671610 |
ISBN: | 83-9167-161-5 |
Data: | 2008-11-14 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Podstawami regulacji prawnych dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności są wymagania krajowe i Unii Europejskiej. Regulują one szeroki zakres działania sektora rolnospożywczego w UE od upraw rolnych i hodowli zwierząt, poprzez przetwórstwo, opakowania, materiały pomocnicze a nawet dystrybucję artykułów rolno-spożywczych, zatem obejmują łańcuch żywnościowy "od pola do stołu".
Książka "Dobre praktyki i HACCP. Klucz do bezpieczeństwa i jakości żywności" - Krzysztof Łysakowski, Mieczysław Obiedziński, Jan Rakowski, Marek R. Zadernowski (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo KONGREGACJA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA. Książka posiada 103 stron i została wydana w 2003 r.