Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo RM |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x205 mm |
EAN: | 9788377730737 |
ISBN: | 978-83-7773-073-7 |
Data: | 2013-02-20 |
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langusta W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiem Do czego służą poszczególne sztućce Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołu Możemy być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej reastauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni. Dzięki tej książce poznasz podstawowe zasady zachowywania się przy stole, których stosowanie obowiązuje zarówno na przyjęciach służbowych, jak i prywatnych. Dowiesz się z niej, jak zdjąć skórę z ryby lub wyciągnąć krewetkę z pancerza; kto reguluje rachunek i kiedy można sięgnąć po sztućce ułożone na górze nakrycia.Książka "Dobre maniery przy stole" - Ute Witt - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2009 r.