Dobra Praktyka Higieniczna w sklepie spożywczym i hurtowni. Wzorcowe instrukcje z wyjaśnieniami
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 56 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788371879203 |
ISBN: | 83-7187-920-2 |
Data: | 2014-04-09 |
Opis książki:
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwszej części niniejszego opracowania przedstawiono zasady higieny według dobrych praktyk higienicznych, jakie powinny być stosowane w każdym sklepie spożywczym, dotyczące m.in. lokalizacji sklepu, utrzymania porządku i czystości, higieny personelu, warunków technicznych maszyn i urządzeń, systemu zaopatrzenia w wodę. W drugiej części zamieszczono wzorcowe instrukcje higieniczne dla sklepu spożywczego wraz z odpowiednimi wyjaśnieniami.
Książka "Dobra Praktyka Higieniczna w sklepie spożywczym i hurtowni. Wzorcowe instrukcje z wyjaśnieniami" - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 56 stron i została wydana w 2004 r.