pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dobra Kuchnia. Surówki

Autor książki:

Iwona Czarkowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 48 s.
Wymiar: 135x210 mm
EAN: 9788362521784
ISBN: 978-83-6252-178-4
Data: 2011-07-22
pozycja niedostępna

Opis książki:

Surówki dostarczają organizmowi solidnej dawki witamin i minerałów. Zawierają również substancje, które zwalczają wolne rodniki oraz chronią nas przed miażdżycą i chorobami nowotworowymi. Surowe warzywa i owoce regulują ponadto wchłanianie z pożywienia żelaza oraz złego cholesterolu. Do surówek należy wybierać tylko świeże produkty bez substancji chemicznych takich jak metale ciężkie czy pestycydy. Pełen koszyk zdrowych warzyw nie gwarantuje jednak, że surówka będzie pyszna. Aby osiągnąć efekt, który zadowoli najwybredniejsze podniebienie, warto wiedzieć, jak należy dobierać składniki. Kwaśne owoce i warzywa łączy się z niekwaśnymi, mdłe z ostrymi i aromatycznymi, bezbarwne z kolorowymi, mniej soczyste z zawierającymi dużo soku. Dzięki temu poprawimy nie tylko smak naszej surówki, ale również jej wygląd. Surówki to propozycja dla osób, które chcą tworzyć nowe kompozycje smakowe na swoich talerzach.

Książka "Dobra Kuchnia. Surówki" - Iwona Czarkowska - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2011 r.