pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dobra kuchnia. Pasztety

Autor książki:

Iwona Czarkowska

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 48 s.
Wymiar: 135x210 mm
EAN: 9788362521845
ISBN: 978-83-6252-184-5
Data: 2011-08-31
pozycja niedostępna

Opis książki:

Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami i żurawiną, kaparami, marynowanymi grzybami, piklami, gruszkami, brzoskwiniami i śliwkami w occie. Podstawowymi składnikami pasztetów mięsnych są oczywiście różne gatunki mięs: cielęcina, wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, a nawet strusina. Pasztety wegetariańskie można przyrządzać z warzyw, grzybów lub różnych gatunków sera. Do pasztetów na zimno serwuje się zimne sosy, sałatki, pikle, owoce i grzyby w occie oraz świeże pieczywo. Pasztety to zbiór najlepszych przepisów na wyśmienite pasztety mięsne i wegetariańskie, które staną się doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, jak i wykwintnego przyjęcia.

Książka "Dobra kuchnia. Pasztety" - Iwona Czarkowska - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2011 r.