Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 48 s. |
Wymiar: | 135x210 mm |
EAN: | 9788362521777 |
ISBN: | 978-83-6252-177-7 |
Data: | 2011-07-22 |
Opis książki:
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.
Książka "Dobra kuchnia. Marynaty i przetwory kwaszone" - Jolanta Bąk - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2011 r.