Tytuł książki:
Dobra kuchnia. Gotowanie na parze
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788378870777 |
ISBN: | 978-83-7887-077-7 |
Data: | 2015-03-10 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.
Książka "Dobra kuchnia. Gotowanie na parze" - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2015 r.