pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dietetyka. Kompendium

Autor książki:

Lucyna Ostrowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 436 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788320061505
ISBN: 978-83-2006-150-5
Data: 2020-09-26
Cena wydawcy: 129.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie.

Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.

Książka "Dietetyka. Kompendium" - Lucyna Ostrowska - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 436 stron i została wydana w 2020 r.