Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Medical Education |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 20 s. |
Wymiar: | 155x155 mm |
EAN: | 9788365191014 |
ISBN: | 978-83-6519-101-4 |
Data: | 2015-06-25 |
Cena wydawcy: 9.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Pierwsze informacje o łuszczycy pochodzą sprzed dwóch tysięcy lat, widac zatem, że już wówczas ludzie na nią chorowali. Obecnie w Polsce łuszczycę ma prawie milion osób. To przewlekła, niezakaźna, ogólnoustrojowa choroba zapalna dotycząca najczęsciej skóry i mająca wiele postaci.W przypadku osób z tym schorzeniem bardzo ważne jest unikanie czynników nasilających procesy zapalne o jak najszersze wykorzystywanie czynników, które je zmniejszają.
W poradniku opisano zalecenia dietetyczne, które pomagają zmniejszyć nasilenie procesów zapalnych w organiźmie osób z łuszczycą, zmniejszyć tzw. stres oksydacyjny wywoływany przez wolne rodniki, zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz osiągnąć i/lub utrzymać prawidłową masę ciała.
Książka "Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy" - Aleksandra Cichocka - oprawa miękka - Wydawnictwo Medical Education. Książka posiada 20 stron i została wydana w 2015 r.