Dieta wegańska na cztery pory roku
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogo
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788381511476 |
ISBN: | 978-83-8151-147-6 |
Data: | 2020-01-27 |
Opis książki:
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka.
W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
W książce znajdziesz:
informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
Książka "Dieta wegańska na cztery pory roku" - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogo - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2020 r.