Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DELTA W-Z |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 215 s. |
Wymiar: | 215x220 mm |
EAN: | 9788371757204 |
ISBN: | 978-83-7175-720-4 |
Data: | 2011-03-11 |
Opis książki:
Liczne badania podstawowe kliniczne i epidemiologiczne wykazały że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych zwłaszcza owoców i warzyw w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka. Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in. zielona herbata kurkuma soja gorzka czekolada. Codzienna dieta złożona z owoców warzyw zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych którą można określić jako terapeutyczną. Jest to najprostszy a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Książka "Dieta w walce z rakiem" - Richard Beliveau, Denis Gingras - oprawa miękka - Wydawnictwo DELTA W-Z. Książka posiada 215 stron i została wydana w 2010 r.