Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 200 s. |
Wymiar: | 190x240 mm |
EAN: | 9788328057463 |
ISBN: | 978-83-2805-746-3 |
Data: | 2018-10-02 |
Opis książki:
Kolejne wydanie popularnej książki w nowej, odświeżonej szacie graficznej.
Smaczne dania, ładnie podane posiłki, proste składniki - tego potrzebuje pacjent zmagający się z jedną z najbardziej przewrotnych i indywidualnych chorób, jaką jest nowotwór. I taka dieta jest możliwa. Autorka jest specjalistką onkologii klinicznej, zajmującą się m.in. zagadnieniami związanymi z żywieniem. Proponuje łatwe w przygotowaniu, cieszące oko dania, które uwzględniają wiele dolegliwości, jakie na co dzień trapią chorego. Chodzi o to, by dostarczać organizmowi wiele potrzebnych składników, przełamać niechęć, apatię i ból. Książka w rzeczowy, usystematyzowany sposób daje ogólne wskazania co do tego, czym się kierować, dobierając produkty do posiłków.
Nie ma jednego złotego środka działającego uzdrawiająco, ale zbilansowana, dopasowana do potrzeb dieta wspiera leczenie i bardzo pomaga znosić dolegliwości wywołane chorobą.
Książka "Dieta w chorobie nowotworowej" - Aleksandra Kapała - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2018 r.