Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 135x215 mm |
EAN: | 9788325801847 |
ISBN: | 978-83-2580-184-7 |
Data: | 2009-08-04 |
Opis książki:
"Prawie połowa trzydziestopięciolatków oraz większość osób po sześćdziesiątym roku życia w mniejszym lub większym stopniu cierpi z powodu zwyrodnienia stawów. O zużyciu stawów decydują często czyniki, na które mamy wpływ. Szczególne znaczenie przypisuje się diecie. Zamieszczone w tym poradniku przepisy kulinarne pozwolą ograniczyć ryzyko wystąpienia bolesnej fazy artrozy. Nawet jeśli pojawiły się już pierwsze jej symptomy, natura dysponuje różnymi mechanizmami naprawy i regeneracji chrząstki, które można uruchomić, wprowadzając odpowiedni jadłospis. Zrównoważony sposób odżywiania przyczynia się także do regulacji wagi - zbędne kilogramy to spore obciążenie dla chorych stawów. Konieczny w przypadku tej choroby regularny trening ruchowy powoduje spory wydatek energetyczny, a ten może zostać zaspokojony także wyłącznie dzięki właściwej diecie.
Poradnik, zawierający porady medyczne i dietetyczne, pomoże osobom, które, szukając sposobu na łagodzenie dolegliwości stawowych, nie chcą się zdać jedynie na przyjmowanie preparatów przeciwbólowych.
- Zwyrodnieniowa choroba stawów - przyczyny, objawy
- Aktywność fizyczna, leczenie farmakologiczne, medycyna naturalna - jak zatrzymać atrozę
- Lecznicza siła produktów żywnościowych
- Jak kupować i gotować - liczne wskazówki
- Obszerny rozdział z przepisami: pyszne dania na każdą porę dnia i różne okazje"
Książka "Dieta w chorobach stawów" - Christoph Schidlo, Dagmar Fronius-Gaier - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 160 stron i została wydana w 2009 r.