Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 264 s. |
Wymiar: | 140x210 mm |
EAN: | 9788388729867 |
ISBN: | 83-8872-986-1 |
Data: | 2009-02-06 |
Opis książki:
Poradnik odpowiada na ważne pytanie, ile i co powinniśmy jeść, mając określone dolegliwości sercowe. Stosując dietę przedstawioną w książce jesteśmy w stanie skutecznie uchronić się przed rozwojem miażdżycy oraz choroby zakrzepowej. Część pierwsza książki wyjaśnia zagadnienia medyczne związane z chorobami serca i naczyń krwionośnych. Część druga poświęcona jest doborowi właściwej dla danego organizmu diety. Ułatwiają to testy sprawdzające twój stan zdrowia oraz zapotrzebowanie na określone witaminy i składniki pokarmowe. Choć odpowiednia dieta jest tylko jednym z elementów poprawy stanu zdrowia, należy pamiętać, że TO, CO JEMY, decydujemy o tym JAK ŻYJEMY, jak funkcjonuje nasz organizm
Książka "Dieta w chorobach serca" - Maureen Keane, Daniella Chace - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 264 stron i została wydana w 2002 r.