pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dieta w chorobach serca

Autor książki:

Maureen Keane, Daniella Chace

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2002
Oprawa: miękka
Ilość stron: 264 s.
Wymiar: 140x210 mm
EAN: 9788388729867
ISBN: 83-8872-986-1
Data: 2009-02-06
pozycja niedostępna

Opis książki:

Poradnik odpowiada na ważne pytanie, ile i co powinniśmy jeść, mając określone dolegliwości sercowe. Stosując dietę przedstawioną w książce jesteśmy w stanie skutecznie uchronić się przed rozwojem miażdżycy oraz choroby zakrzepowej. Część pierwsza książki wyjaśnia zagadnienia medyczne związane z chorobami serca i naczyń krwionośnych. Część druga poświęcona jest doborowi właściwej dla danego organizmu diety. Ułatwiają to testy sprawdzające twój stan zdrowia oraz zapotrzebowanie na określone witaminy i składniki pokarmowe. Choć odpowiednia dieta jest tylko jednym z elementów poprawy stanu zdrowia, należy pamiętać, że TO, CO JEMY, decydujemy o tym JAK ŻYJEMY, jak funkcjonuje nasz organizm

Książka "Dieta w chorobach serca" - Maureen Keane, Daniella Chace - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 264 stron i została wydana w 2002 r.