Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja
Monique Ryan
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Helion |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 424 s. |
Wymiar: | 171x229 mm |
EAN: | 9788328325395 |
ISBN: | 978-83-2832-539-5 |
Data: | 2017-06-19 |
Opis książki:
Jedz zdrowo i osiągaj kolejne życiówki!
Nie tak łatwo jest być sportowcem, a jeszcze trudniej być sportowcem wytrzymałościowym - zwłaszcza gdy dotychczasowe wyniki jakoś nie chcą piąć się w górę. Co zrobić, gdy okaże się, że wytrwałe trenowanie i samodyscyplina to za mało? Niezależnie od tego, czy jesteś ambitnym sportowcem szukającym nowych metod zwiększania wydolności, czy początkującym amatorem, koniecznie musisz uzupełnić swoją wiedzę na temat właściwej diety, bo to właśnie ona pozwoli Ci przekroczyć magiczną barierę i zacząć bić własne rekordy.
Ten wszechstronny poradnik pomoże Ci zorientować się, jaka dieta będzie najlepsza dla Ciebie. Znakomita, ceniona na całym świecie dietetyczka sportowa Monique Ryan odpowiada tu na pytania, co i jak jeść, pić oraz uzupełniać, żeby cieszyć się zdrowiem i wciąż zwiększać swoją wytrzymałość. Jej porady nie ograniczają się do ogólników: z tej książki dowiesz się, które produkty i w jakich proporcjach trzeba uwzględnić w diecie biegacza, kolarza, triatlonisty i pływaka. W obecnym, trzecim już wydaniu autorka uwzględnia wyniki najnowszych badań, zwraca uwagę na pory posiłków i ich dostosowanie do konkretnych cyklów treningowych. Jedz, żyj zdrowiej i ciesz się sportem!
Co warto jeść, aby osiągać najlepsze wyniki?
Jakie produkty żywnościowe pozwolą zregenerować się najszybciej?
Czy suplementy diety są bezpieczne?
Czy można się odchudzać i wciąż mieć siłę do trenowania?
Jak włączyć przygotowanie potraw do planu treningowego?
Jak dostosować jadłospis do konkretnych problemów zdrowotnych?
Popraw jakość treningów i zwiększ swoją wydolność!
Książka "Dieta sportowców wytrzymałościowych. Odżywianie i suplementacja" - Monique Ryan - oprawa miękka - Wydawnictwo Helion. Książka posiada 424 stron i została wydana w 2017 r.