pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Dieta sirt. Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania

Autor książki:

Aidan Goggins, Glen Matten

Dane szczegółowe:
Wydawca: LAURUM
Rok wyd.: 2017
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 300 s.
Wymiar: 141x218 mm
EAN: 9788380874695
ISBN: 978-83-8087-469-5
Data: 2017-02-27
40.50 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis książki:

Przełomowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten - dwóch ekspertów w dziedzinie żywienia - pokazują, jak skłonić organizm do intensywniejszego spalania tłuszczów poprzez włączenie do diety produktów bogatych w pewne bardzo konkretne związki chemiczne. Te wyjątkowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej.

Zasady diety SIRT są bardzo proste, a produkty łatwo dostępne. Nie trzeba liczyć kalorii, wystarczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się oraz wzbogacać codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które mają charakter bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie śmiało sięgać.

Badania kliniczne potwierdziły, że połączenie diety SIRT z umiarkowanym ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu 7 dni obniżyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego składu ciała oraz celów kondycyjnych.

Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT?
- Utraty wagi wynikającej ze zmniejszania ilości tkanki tłuszczowej, a nie mięśniowej.

- Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi.

- Lepszego wyglądu, lepszego samopoczucia, wyższego poziomu energii.

- Braku konieczności stosowania długotrwałej głodówki czy skazywania się na uczucie skrajnego głodu.

- Braku konieczności wykonywania wyczerpujących ćwiczeń.

- Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób.

***
"Dieta, która nie podąża za modą, za to proponuje niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą, że każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności sirtuinowej. Bardzo mi się to podoba!"
Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek kulinarnych
"Wielkie odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy Aidana i Glena, wprowadziłem do swojej diety żywność sirtuinową, dzięki czemu udało mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej nawet nie marzyłem."
David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej
"Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się myślało i miałem zdecydowanie więcej energii niż kiedyś."
Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly Come Dancing 2015
*****
Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest jednocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę autoimmunologiczną. Za sprawą dość wyjątkowego połączenia tych trzech czynników stał się jednym z najbardziej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie zdrowia. Z jego usług korzystają zarówno lekarze, jak i celebryci. Aidan rozumie znaczenie dobrej kondycji fizycznej i specjalizuje się w żywieniu sportowców. Dzięki swojemu doświadczeniu już nieraz wspomagał zawodowych mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan chętnie wypowiada się w mediach w sprawach zdrowia, jest też autorem nagradzanych książek.

Glen Matten jest entuzjastą dobrego jedzenia z dyplomem w dziedzinie dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania się idzie w parze z zamiłowaniem do dobrej kuchni. Od blisko dziesięciu lat z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie Wielkiej Brytanii, a z jego usług skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych publikacji, chętnie udziela się w mediach.

Książka "Dieta sirt. Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania" - Aidan Goggins, Glen Matten - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 300 stron i została wydana w 2017 r. Cena 40.50 zł. Zapraszamy na zakupy!