Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 133x192 mm |
EAN: | 9788374044592 |
ISBN: | 83-7404-459-4 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
Moc kości to jeden z najważniejszych elementów sprawnego funkcjonowania organizmu. Przez całe nasze życie muszą się zmieniać i nieustannie przebudowywać swoją strukturę, aby dostosowywać się do spełniania nowych ról. Co 5-6 lat następuje całkowita wymiana wapnia. Dlatego tak istotne jest, czy prawidłowo odżywiamy nasze kości. Trzeba pamiętać, że mleko i produkty mleczne to główne źródła wapnia, a szpinak i szczaw - bogate w szczawiany - utrudniają jego wchłanianie. Konieczne też jest dostarczanie organizmowi witaminy D w pożywieniu. W książce znajduje się 168 przepisów na pyszne potrawy ułatwiające właściwą pracę naszemu organizmowi.
Przepisy zawarte w książce proponują dietę bogatą w wapń i witaminę D, która ułatwia jego przyswajanie. Mocne kości są ważne zarówno w młodym, jak i starszym wieku. Prawidłowe odżywianie zapewni właściwy wzrost kości, a także pomoże w zachowaniu ich dobrej jakości. 160 przepisów na smaczne i łatwe w wykonaniu dania, to sposób na zdrowie i sprawność przez długie lata!
Książka "Dieta, która wzmacnia kości" - Wanda Jackowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 176 stron i została wydana w 2006 r.