Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rebis |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 150x225 mm |
EAN: | 9788373017665 |
ISBN: | 83-7301-766-6 |
Data: | 2007-05-09 |
Opis książki:
Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory – wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy. Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń, przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia. Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawę stanowią ,,powolne’’ węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej.
Doktor Fedon Alexander Lindberg urodził się i wykształcił w Grecji. Dziedziczne skłonności do cukrzycy w rodzinie sprawiły, że postanowił specjalizować się w medycynie wewnętrznej i endokrynologii. Obecnie prowadzi znaną klinikę w Oslo. Doktor Lindberg pisuje też o jedzeniu i jest znakomitym kucharzem, dlatego w książce znajdziemy wiele przepisów na przepyszne, a przy okazji zdrowe potrawy.
Książka "Dieta greckiego doktora" - Fedon Alexander Lindberg - oprawa miękka - Wydawnictwo Rebis. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2006 r.