Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 180 s. |
Wymiar: | 200x240 mm |
EAN: | 9788320049657 |
ISBN: | 978-83-2004-965-7 |
Data: | 2015-05-22 |
Opis książki:
Drugie wydanie książki "Dieta bezglutenowa: co wybrać?" zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka". Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
- właściwości glutenu
- zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
- wartość odżywczą produktów bezglutenowych
- wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
- praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
- aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Książka "Dieta bezglutenowa - co wybrać?" - Hanna Kunachowicz (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 180 stron i została wydana w 2015 r. Cena 84.35 zł. Zapraszamy na zakupy!