pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

Autor książki:

Barbara Kuligowska-Dudek

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Poligraf
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 248 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788378565536
ISBN: 978-83-7856-553-6
Data: 2017-03-10
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje:
- Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.

- Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.

- Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.

- Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.

A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.

Książka "Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione" - Barbara Kuligowska-Dudek - oprawa miękka - Wydawnictwo Poligraf. Książka posiada 248 stron i została wydana w 2017 r.