Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Poligraf |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 264 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788378561989 |
ISBN: | 978-83-7856-198-9 |
Data: | 2014-04-01 |
Opis książki:
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce znajdziesz między innymi informacje: ? Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.
? Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
? Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
? Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.
Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych. Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.
Książka "Dieta bez mleka i glutenu" - Barbara Kuligowska-Dudek - oprawa miękka - Wydawnictwo Poligraf. Książka posiada 264 stron i została wydana w 2014 r. Cena 25.88 zł. Zapraszamy na zakupy!