Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 120 s. |
Wymiar: | 150x215 mm |
EAN: | 9788377632673 |
ISBN: | 978-83-7763-267-3 |
Data: | 2014-02-25 |
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
? Profesjonaliści radzą praktykom ? Przejrzyście i bardzo przystępne informacje ? Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Książka "Destylaty alkoholowe z owoców" - Klaus Hagmann, Birgit Essich - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2014 r.