Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 180x225 mm |
EAN: | 9788311129726 |
ISBN: | 978-83-11-12972-6 |
Data: | 2014-02-07 |
Opis książki:
W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam gdzie to możliwe Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów którym nie można się oprzeć aby efektownie zakończyć każdy posiłek. Prowadząc ciĘ krok po kroku przez każdy proces pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów w tym owoce lody i kremy musy i suflety - przepisy które można ze sobą łączyć kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - podkręcone - letni pudding na przykład przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową. Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami sprawiając wrażenie iż Gordon stoi obok ciebie prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.
Książka "Desery" - Gordon Ramsay - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2014 r.