pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Deserownik. Kuchniokracja

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 170x250 mm
EAN: 9788327125453
ISBN: 978-83-2712-545-3
Data: 2019-03-29
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.

Od ponad dziesięciu lat zajmuję się kulinariami. Interesuje mnie historia, pochodzenie i symbolika jedzenia, ale także wszystko, co związane z jego wpływem na nasze samopoczucie oraz zdrowie. Chętnie śledzę i analizuję nowe trendy kulinarne.

Jednak nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie - to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo... - Autorka

Książka "Deserownik. Kuchniokracja" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2019 r.