Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 170x250 mm |
EAN: | 9788327125453 |
ISBN: | 978-83-2712-545-3 |
Data: | 2019-03-29 |
Opis książki:
Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.
Od ponad dziesięciu lat zajmuję się kulinariami. Interesuje mnie historia, pochodzenie i symbolika jedzenia, ale także wszystko, co związane z jego wpływem na nasze samopoczucie oraz zdrowie. Chętnie śledzę i analizuję nowe trendy kulinarne.
Jednak nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie - to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo... - Autorka
Książka "Deserownik. Kuchniokracja" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2019 r.