Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Zwierciadło |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 190x240 mm |
EAN: | 9788381320443 |
ISBN: | 978-83-8132-044-3 |
Data: | 2018-08-21 |
Opis książki:
Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem?
Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób.
Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji, jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej Szaciłło, autorzy książki.
Korzystając z najstarszego systemu medycznego ajurwedy oraz współczesnej dietetyki, autorzy radzą w jaki sposób przeciwdziałać depresji, jak podnieść życiową energię oraz jak odróżnić depresję od okresowego spadku nastroju.
W książce Depresja. Jedzenie, które leczy znajdziesz m.in.:
80 przepisów na główne posiłki i przekąski, a także kiszonki, mieszanki przypraw, naturalne suplementy oraz napoje podnoszące poziom energii książkę uzupełniają przykłady technik oddechowych, medytacji oraz zabiegów olejowych. Karolina i Maciej Szaciłło.
Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą szkolenia oraz warsztaty zdrowego odżywania, a także medytacji. Są autorami popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food (wszystkie pozycje wydane przez Wydawnictwo Zwierciadło).
Książka "Depresja. Jedzenie, które leczy" - Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło - oprawa miękka - Wydawnictwo Zwierciadło. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2018 r. Cena 35.27 zł. Zapraszamy na zakupy!