Delikatne pieczenie metodą 80 stopni. Najlepsze przepisy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 195x265 mm |
EAN: | 9788376269788 |
ISBN: | 978-83-7626-978-8 |
Data: | 2010-05-12 |
Opis książki:
Gotowanie bez stresu, a następnie delektowanie się wyborną pieczenią czy doskonale wypieczonym stekiem – oto, co można osiągnąć dzięki metodzie przyrządzania mięs w niskich temperaturach.
Dzięki tej metodzie pieczeń powoli dochodzi w piekarniku, bez ryzyka przypalenia czy wyschnięcia. Może również poleżeń w nim nieco dłużej, nie tracąc soczystości.
Dla wszystkich entuzjastów delikatnie przyrządzonych mięs, jak i dla tych którzy swoją przygodę z metodą pieczenia w temperaturze 80 stopni pragną dopiero rozpocząć, zebraliśmy mnóstwo nowych przepisów na duże i małe dania.
Wszystkie przepisy są rekomendowane przez Dr. Oetkera, a opracowano je w taki sposób, że przygotowane według nich potrawy muszą się udać
Książka "Delikatne pieczenie metodą 80 stopni. Najlepsze przepisy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2010 r.