pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dekorowanie potraw warzywami, kwiatami i owocami

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 210x285 mm
EAN: 9788325800871
ISBN: 978-83-2580-087-1
Data: 2009-06-03
pozycja niedostępna

Opis książki:

Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią, grzybami i warzywami cebulowymi, ziołami, kwiatami oraz owocami. Odkryjesz też, jak garnirować masłem, jajami i ciastem. Poznasz wiele sprawdzonych przepisów! Efekt Twojej pracy będzie urzekający - któż jest w stanie oprzeć się myszce z rzodkiewek, muchomorkom z jajek i pomidora oraz roladzie maślanej z ogórecznikiem?

Książka "Dekorowanie potraw warzywami, kwiatami i owocami" - Tietz Oda ; Florian Helga - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 128 stron i została wydana w 2009 r.