Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 210x284 mm |
EAN: | 9788374047494 |
ISBN: | 978-83-7404-749-4 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"Nakarm oczy gości Jesteś ciekaw, jak stworzyć arcydzieło z kostki masła lub uformować jeża z gruszki? Marzysz o zorganizowaniu sylwestrowego przyjęcia, które zachwyci gości? A może chcesz uraczyć kolegów swojego dziecka pięknym czekoladowym ciastem w kształcie lokomotywy? Jeśli tak, daj się zaprosić na krótki kurs dekorowania potraw! Kolorowo, pysznie i oryginalnie – tak właśnie może być na Twoim stole na co dzień i od święta. Atrakcyjne wizualnie dania skuszą nawet niejadków. Bo jak można się oprzeć jabłkowym łabędziom, warkoczom z francuskiego ciasta, słodkim mufinkom z lukrem, ślicznym minikanapeczkom lub koreczkom na jeden kęs? Pomysły, przedstawione na 330 barwnych fotografiach, dostarczą inspiracji do podawania owoców, warzyw, wypieków, słodkości, przekąsek i rozmaitych napojów – od kawy po drinki. Doskonałym podsumowaniem poradnika są propozycje na wyjątkowe okazje, a wśród nich między innymi: sylwestrowy zimny bufet, karnawałowe sushi po europejsku, walentynkowy słodki niedźwiadek dźwigający serce…"
Książka "Dekorowanie potraw" - Elisabeth Bangert - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2007 r.