Dekorowanie potraw. Danie ładnie podane bardziej smakuje
Elisabeth Bangert
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | KDC |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 88 s. |
Wymiar: | 215x285 mm |
EAN: | 9788325802424 |
ISBN: | 978-83-2580-242-4 |
Data: | 2010-11-29 |
Opis książki:
Desery, lody, alkohole - chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podawać je w plastikowych lub glinianych naczyniach, wiadomo, że dopiero postawienie ich na stole w połyskującym szkle będzie odpowiednią oprawą. Dlaczego w takim razie nie serwować w szklanych naczyniach zup, sałatek, dań głównych i placków? Niebanalny sposób podania może zamienić tradycyjne potrawy w specjały niczym z hollywoodzkiego bankietu - nawet nie wyobrażasz sobie, jak wykwintnie może wyglądać zupa pomidorowa, sałatka kiełbasiana albo gulasz wieprzowy! W książce zamieszczono ponad 50 przepisów, a także praktyczne porady na temat serwowania potraw w szklanych naczyniach. Dzięki niej zaskoczysz gości zarówno wyszukanymi specjałami (mleko o smaku marchwi i curry lub zupa szparagowa z krewetkami), jak i najzwyklejszymi parówkami z frytkami!
Książka "Dekorowanie potraw. Danie ładnie podane bardziej smakuje" - Elisabeth Bangert - oprawa twarda - Wydawnictwo KDC. Książka posiada 88 stron i została wydana w 2010 r.